Χοιρινή μπριζόλα κρασάτη με ελιές και πορτοκάλι Λακωνία 6 ψήφοι

Χοιρινή μπριζόλα κρασάτη με ελιές και πορτοκάλι Λακωνία
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 χοιρινές μπριζόλες
4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
10-12 ελιές τσακιστές
4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 φλιτζ. κρασί ροζέ
1 κουταλάκι ντοματοπολτός
φλούδα από ½ πορτοκάλι ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μαζί με αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις ροδίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα, 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό.
2. Στη μέση της βράσης, όταν το κρέας αρχίσει να μαλακώνει, ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, τις ελιές και τα γαρύφαλλα. Λίγο πριν γίνει το κρέας, προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο.
3. Σερβίρουμε με ρύζι κίτρινο με κρόκο.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες