Υλικά
2 φλ. νερό
1 κ.γ. ζελατίνη
1/2 φλ. βραστό νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σουρωμένο, 2 φορές, χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ζελατίνη
1/2 φλ. βραστό νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σουρωμένο, 2 φορές, χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βαλτέ 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και ρίξτε μέσα την ζελατίνη. Αφήστε το για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό στο μείγμα της ζελατίνης ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά ώσπου να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε το 1 φλιτζάνι ζάχαρης και ανακατέψτε σε σιγανή φωτιά ώσπου να λιώσει και η ζάχαρη. Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.Αφήστε το να κρυώσει και υστέρα βαλτέ το σε μεταλλικά δοχεία ή σε ένα οποιοδήποτε μπολ στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Πριν το σερβίρεται το περνάτε από το μούλτι και το σερβίρετε σε παγωμένα μπολάκια ή ποτήρια.
|