Γρανίτα ροδάκινο
Δίνω μια εύκολη σπιτική γρανίτα μια και τις προηγούμενες συνταγές δεν βλέπω να τις δοκιμάζετε.
Υλικά (2-4 μερίδες)
6 ροδάκινα
6 κουταλιές σούπας άχνη
100 ml νερό ή χυμό πορτοκάλι
6 κουταλιές σούπας άχνη
100 ml νερό ή χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα αλέθουμε μαζί με την άχνη και το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού στο μούλτι. Βάζουμε το μείγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1 1/2 ώρα. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, αλέθουμε άλλη μια φορά, το ξαναβάζουμε για άλλη 1 ώρα στην κατάψυξη και η γρανίτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.Σημείωση του Yumyum.gr: Με παραπλήσιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε γρανίτα και με άλλα φρούτα όπως καρπούζι (θέλει και λίγο χυμό λεμόνι), φράουλα (με λιγότερη ζάχαρη), βερύκοκο (με λιγότερη ζάχαρη) κλπ