Υλικά (4 μερίδες)
4 σφιχτοβρασμένα αβγά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος
4 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι σκορδόσκονη
λίγη πάπρικα
λίγο πιπέρι λευκό
λίγη Γούστερ σως
2 φέτες μπέικον χωρίς τη φλούδα
φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, τη σκορδόσκονη, την πάπρικα και το πιπέρι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη Γούστερ σως και βάζουμε το μίγμα στην άκρη για 20 λεπτά για να ανακατευθούν οι γεύσεις.2. Ξεροψήνουμε το μπέικον και το κόβουμε ή το θρυμματίζουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
3. Απλώνουμε το μαρούλι και την ντομάτα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Βάζουμε τα μισά ασπράδια πάνω στις ντομάτες. Ρίχνουμε μπόλικη μαγιονέζα πάνω σε κάθε μισό αβγό και από πάνω ρίχνουμε το μπέικον. Βάζουμε το κρεμμυδάκι στο κέντρο και σερβίρουμε.