Αυγά από το ράντσο
Το πιάτο αυτό το συναντάμε στη Βόρεια Αφρική και την Αμερική, όπου η προέλευσή του είναι
μάλλον μεξικάνικη και ονομάζεται Huevos Rancheros (αβγά από το ράντσο ή του καουμπόη).
μάλλον μεξικάνικη και ονομάζεται Huevos Rancheros (αβγά από το ράντσο ή του καουμπόη).
Υλικά (6 μερίδες)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσινες γλυκές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1-3 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1,5 φλιτζάνι πολτός από φρέσκια ώριμη ντομάτα ή καλής ποιότητας τοματοπολτός κονσέρβας
2-4 κουταλάκια πιπέρι καυτερό ή νιφάδες πιπεριού (μπούκοβο) ή πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση
αλάτι
6 αβγά
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις γλυκές πιπεριές μέχρι να μαραθούν, γύρω στα 6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές και την ντομάτα και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει, γύρω στα 8 λεπτά. Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι ή το καγιέν και λίγο αλάτι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.2. Σπάζουμε τα αβγά ένα-ένα μέσα σε μια κούπα και κατόπιν τα ρίχνουμε σαν "μάτια" στο τηγάνι, καθώς σιγοβράζει το μείγμα ντομάτας και πιπεριάς. Τα αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 8 λεπτά, περιχύνοντάς με κουταλιές σάλτσας μέχρι να πήξουν τα αβγά.