Υλικά (6 μερίδες)
1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κιλό ντομάτες καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και στραγγισμένες
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
6 αβγά
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ χοντροτριμμένο
1/4 φλιτζάνι ελιές μαύρες κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
1 φλιτζάνι πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κιλό ντομάτες καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και στραγγισμένες
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
6 αβγά
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ χοντροτριμμένο
1/4 φλιτζάνι ελιές μαύρες κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα επόμενα 7 συστατικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Χύνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί ενδεικτικών διαστάσεων 30Χ20Χ5 εκ. (Μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι την κανονισμένη ώρα, αν θέλουμε, και το βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.)2. Κάνουμε στη σάλτσα 6 χαραγές και σπάζουμε από ένα αβγό μέσα στην κάθε μια. Ρίχνουμε από πάνω το τυρί, τις ελιές και τα κρεμμυδάκια και ψήνουμε στους 175οC για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αβγά. Σερβίρουμε αμέσως.