Αρνάκι με λάχανο και καυτερή πιπεριά
Το αρνάκι τρώγεται με άπειρους τρόπους και κατ’εμέ είναι ο βασιλιάς των κρεάτων. Ένας τρόπος είναι με λαχανικά όσο κι αν εδώ δεν το προτιμούμε. Δοκιμάστε το είναι υπέροχο.
Υλικά (6 μερίδες)
2 αρνίσια μπούτια ή 1/2 κιλό ωμοπλάτη κομμένη σε μικρές μερίδες.
1 μέτριο λάχανο (1,5 κιλό)
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
6-8 κ.σ. βούτυρο
2 μεγάλες ντομάτες
1 κιλό τοματάκια κονσέρβα ή 2 κ.σ. τοματοπελτέ
μικρές κόκκινες πιπεριές ή πιπέρι καγιέν
αλάτι
1 μέτριο λάχανο (1,5 κιλό)
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
6-8 κ.σ. βούτυρο
2 μεγάλες ντομάτες
1 κιλό τοματάκια κονσέρβα ή 2 κ.σ. τοματοπελτέ
μικρές κόκκινες πιπεριές ή πιπέρι καγιέν
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε το λάχανο σε 4 ίσα κομμάτια. Αφαιρείτε τα σκληρά μέρη του κοτσανιού και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο 2-3 λεπτά. Ρίχνετε και το κρέας να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και 1/2 φλ. καυτό νερό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρέας 35 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το λάχανο και 1 φλ. καυτό νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε κατά διαστήματα λίγο καυτό νερό, αν χρειάζεται.Μεταφέρετε το φαγητό σε γιουβέτσι και το ψήνετε στο φούρνο σε 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι λεπτή αλλά πηχτή.
|