Υλικά
2 κιλά αρνάκι σε μερίδες
6 κ.σ. λάδι
1 κιλό αντίδια
καρδιές από 3 μεγάλα μαρούλια
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι ή όσο σας αρέσει
1/2 φλ. ζεστό ζωμό από το φαγητό όταν γίνει
6 κ.σ. λάδι
1 κιλό αντίδια
καρδιές από 3 μεγάλα μαρούλια
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι ή όσο σας αρέσει
1/2 φλ. ζεστό ζωμό από το φαγητό όταν γίνει
Εκτέλεση
Κόβετε τα χόρτα σε κομμάτια, τα ζεματάτε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά και τα στραγγίζετε.Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι, προσθέτετε το αρνάκι και ρίχνετε τον άνηθο και τον δυόσμο. Προσθέτετε 1μιση με 2 φλ. νερό και όταν το φαγητό πάρει βράση μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου. Προς το τέλος ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, τα χόρτα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20, μέχρι να βράσουν τα λαχανικά.
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε τα αυγά καλά, με δυνατές κινήσεις να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά το λεμόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα και σιγά σιγά (σταγόνα σταγόνα στην αρχή) ζωμό από το φαγητό χωρίς να σταματάτε το χτύπημα.
Περιχύνετε το φρικασέ με το αυγολέμονο και το αφήνετε να σταθεί για 5? πριν το σερβίρετε.