Αρνάκι γεμιστό με λαχανικά σε κρούστα ελιάς και σάλτσα δυόσμου 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αρνάκι γεμιστό με λαχανικά σε κρούστα ελιάς και σάλτσα δυόσμου
Το πιάτο αυτό θέλει περισσότερη προσοχή και τέχνη στην προετοιμασία και τους χρόνους ψησίματος. Για τη δική σας διευκόλυνση ζητείστε από το χασάπη σας να κόψει σε φέτες το αρνί.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
2 μεγάλα κολοκυθάκια
2 μεγάλα καρότα
500 ml ζωμό κοτόπουλο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
4 κ.σ. πάστα ελιάς
1 κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Για το αρνί:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεκοκαλίζουμε το αρνί και χαράζουμε σε λεπτά φιλετάκια. Προσέχουμε να μην κόψουμε μέχρι κάτω και χωριστούν τα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια του αρνιού. Τυλίγουμε σε ρολό με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί και περιχύνουμε με το ζωμό κοτόπουλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και χαμηλώνουμε στους 180. Υπολογίζουμε περίπου 30-40 λεπτά για κάθε μισό κιλό κρέας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο (χωρίς να σβήσουμε το φούρνο) αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Αλείφουμε με τη μισή μουστάρδα και την πάστα ελιάς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
Τηγανίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με άσπρο κρασί και προσθέτουμε την υπόλοιπη μουστάρδα, το ζωμό από το ταψί που έχουμε ψήσει το αρνί καθώς και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

Για το σερβίρισμα:
Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με σάλτσα. Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ πατάτας.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες