Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό κιμά
250 γρ. ρύζι νυχάκι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
μισό μάτσο άνιθο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 αυγά ολόκληρα
ψωμί βρεγμένο και στυμμένο
φρυγανιά τριμμένη
λάδι
250 γρ. ρύζι νυχάκι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
μισό μάτσο άνιθο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 αυγά ολόκληρα
ψωμί βρεγμένο και στυμμένο
φρυγανιά τριμμένη
λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τη ζύμη. Στη συνέχεια ανάλογα τη συνταγή ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα ή το λάχανο ή το μαρούλι μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε για 1 ώρα. Αυγοκόβουμε με τους γνωστούς τρόπους κατά προτίμηση.
|