Αρνάκι για μερακλήδες
Αυτό το έκανε η μητέρα μου, εγώ απλώς το πηρά και πρόσθεσα κάποια μπαχαρικά για να συνδυάσω και κόκκινο κρασί.
Υλικά (6-8 μερίδες)
1,5 κιλό αρνάκι για φούρνο από την αριστερή πλευρά του ζώου
1 κιλό πατάτες κομμένες καρέ (τετράγωνες μεγάλες)
Σε μια λεκάνη:
3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
3 κουταλιές καλό πελτέ
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι δάφνη
κόκκους μπαχάρι
δενδρολίβανο
λίγο νερό
1 κιλό πατάτες κομμένες καρέ (τετράγωνες μεγάλες)
Σε μια λεκάνη:
3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
3 κουταλιές καλό πελτέ
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι δάφνη
κόκκους μπαχάρι
δενδρολίβανο
λίγο νερό
Εκτέλεση
Αφού ανακατέψουμε μαζί όλα τα υλικά της λεκάνης βάζουμε μέσα το αρνί και το τρίβουμε καλά καλά να το πιάσει η μαρινάδα, μετά το βάζουμε στο ταψί.Κάνουμε το ίδιο και με τις πατάτες.
Ρίχνουμε την μαρινάδα στο ταψί και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170-190 για λίγο περισσότερο από 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο βέβαια του καθενός.