Υλικά
500 γρ. βούτυρο αγελαδινό
500 γρ. άχνη
750 γρ. αλεύρι
7 μεγάλα αυγά + 1 μικρό
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
ξύσμα από 1 λεμόνι
Μαρμελάδα βερύκοκο ή φράουλα
ινδοκάρυδο
τρούφα
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο (Λιωμένη σε μπεν-μαρί)
500 γρ. άχνη
750 γρ. αλεύρι
7 μεγάλα αυγά + 1 μικρό
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
ξύσμα από 1 λεμόνι
Μαρμελάδα βερύκοκο ή φράουλα
ινδοκάρυδο
τρούφα
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο (Λιωμένη σε μπεν-μαρί)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν καλά και ρίχνουμε τμηματικά τα αυγά , τη βανίλια και το ξύσμα. Σταματάμε το χτύπημα, κατεβάζουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα κατάλληλο για σακούλα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε ίσιο κορνέ. Κόβουμε στρόγγυλους δίσκους ή μπαστουνάκια σε ταψί για λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 14-15 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα μετράμε, γυρίζουμε τα μισά και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ, γεμίζουμε με μαρμελάδα βερύκοκο ή φράουλα. Με τα άλλα μισά καπακώνουμε. Βουτάμε τη μισή πλευρά του πτι-φουρ στην λιωμένη κουβερτούρα, τινάζουμε να φυγει η περιτή και την ακουμπάμε στην τρούφα ή στο ινδικάρυδο να κολλήσει. Μπορούμε επίσης να βάλουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα σημείο της επιφάνειας και να πασπαλίσουμε με ινδοκάρυδο.