Αφράτα σαμπλέ γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας
Τη συνταγή αυτή τη δοκίμασα από μια φίλη μου και μου άρεσε πολύ γιατί είναι αφράτη γευστικότατη και τρώγεται κάθε ώρα της ημέρας. Όσο γρήγορα γίνεται τόσο γρήγορα τρώγεται. Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε!
Υλικά (30 κομμάτια)
2 κούπες ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι
5 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1κουταλιά της σούπας λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 μαρμελάδες φράουλα
4 περίπου σοκολάτες κουβερτούρα
2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι
5 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1κουταλιά της σούπας λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 μαρμελάδες φράουλα
4 περίπου σοκολάτες κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά τα οποία έχουμε έξω από το ψυγείο για 2-3 ώρες. Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες, το λεμόνι και το ξύσμα και κατόπιν το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν σιγά σιγά. Θα γίνει ένα μείγμα μαλακό σαν κέικ. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και με το κουτάλι ρίχνουμε στο ταψί από τη ζύμη σπρώχνοντας με το δάχτυλό μας για να πέσει.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν γεμίζουμε με μαρμελάδα. Κατόπιν λιώνουμε τις σοκολάτες και τα βουτάμε από τη μια μεριά απλώνοντάς τα σε λαδόκολλα. Για να μη κολλήσουν μπορούμε να ρίξουμε τη σοκολάτα από πάνω.
Καλή επιτυχία και καλό φάγωμα.