Φωλιές με αυγά αλά κρεμ και ζαμπόν 5 ψήφοι

Φωλιές με αυγά αλά κρεμ και ζαμπόν
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουτί ΦΩΛΙΕΣ με αυγά
200 γρ.ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 κουτιά κρέμα γάλακτος 250 γραμμ.
3 κουταλιές βούτυρο
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
4 αυγά βρασμένα σφιχτά

Εκτέλεση

Σε κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας σε πολύ σιγανή φωτιά, προσθέτετε τα μισά τυριά, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Τέλος προσθέτετε και το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Βράζετε τις φωλιές, σουρώνετε, βουτυρώνετε και περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύετε πολύ καλά. Κόβετε τα βρασμένα αυγά σε λεπτές φέτες και γαρνίρετε την πιατέλα του σερβιρίσματος γύρω-γύρω με αυτά. Σερβίρετε αμέσως.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες