Υλικά (4 μερίδες)
180 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες
250 γρ. φιδές ή σπαγετίνι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουταλιά ελαιόλαδο
2 φορές από 1/4 φλιτζ. τομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες (2 μέτριες)
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
3 κουταλιές κάπαρη μεγάλη στραγγισμένη
1,5 κουταλάκι άνηθο ξηρό
1,5 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός ξηρός (προαιρετικός)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες πλάτους 1,5 εκ. και τον βάζουμε στην άκρη.2. Βράζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ώσπου μόλις να ροδίσει. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρασί, την κάπαρη, το άνηθο και το βασιλικό. Βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Το ανακατεύουμε με το μίγμα τομάτας. Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες τομάτες και το μαϊντανό, αν θέλουμε.