Κινέζικος ρυζοφιδές με γαρίδες και καβούρι 1 ψήφοι

Κινέζικος ρυζοφιδές με γαρίδες και καβούρι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1,5 φλιτζάνι σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο σε βραστό νερό
και κομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
250 γρ. ρυζοφιδές
2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
175 γρ. βρασμένες γαρίδες
1,5 κουταλιά αλάτι
175 γρ. κρέας καβουριού
2 κουταλιά σούπα χυμός λεμονιού
1 κουταλιά σούπα τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιά σούπα ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
1 κουταλιά σούπα ξύδι κόκκινο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το ρυζοφιδέ σε άφθονο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Τον στραγγίζουμε στο τρυπητό, τον ξεπλένουμε με κρύο νερό και τον βάζουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ρυζοφιδέ, το σπανάκι, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τις γαρίδες και το καβούρι.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύδι.
4. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ αυτό πάνω στα λοιπά υλικά και αναμιγνύουμε καλά. Το παγώνουμε πριν το σερβίρισμα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες