Υλικά (6 μερίδες)
4 κουταλιές αλάτι
250 γρ. φετουτσίνια πράσινα
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 ώριμα τοματάκια
2 κόκκινες πιπεριές γλυκές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 φλιτζ. τσάιβς βασιλικός ή άλλο φρέσκο μυρωδικό
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
4 κουταλιές ξύδι αρωματικό
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα
250 γρ. κοινά φετουτσίνια με αυγά
8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ.
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 φλιτζ. κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα
350 γρ. πλατιά φασολάκια φρέσκα
150 γρ. μπιζέλι κατεψυγμένο
350 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
λεμόνι
250 γρ. φετουτσίνια πράσινα
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 ώριμα τοματάκια
2 κόκκινες πιπεριές γλυκές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 φλιτζ. τσάιβς βασιλικός ή άλλο φρέσκο μυρωδικό
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
4 κουταλιές ξύδι αρωματικό
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα
250 γρ. κοινά φετουτσίνια με αυγά
8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ.
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 φλιτζ. κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα
350 γρ. πλατιά φασολάκια φρέσκα
150 γρ. μπιζέλι κατεψυγμένο
350 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
λεμόνι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.2. Σε 4 λίτρα νερού που βράζει βάζουμε 2 κουταλιές αλάτι και το μπιζέλι. Βράζουμε για 1 λεπτό, στραγγίζουμε και ρίχνουμε κατ' ευθείαν το μπιζέλι σε παγωμένο νερό. Το αφήνουμε για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε.
3. Προσθέτουμε το μπιζέλι στο ζυμαρικό μαζί με το προσούτο, τις τομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και τα τσάιβς ή τα μυρωδικά κατά τη γεύση. Βάζουμε αλατοπίπερο, ρίχνουμε αρωματικό ξύδι κατά τη γεύση και ανακατεύουμε απαλά.
4. Ανακατεύουμε την πριμαβέρα με την παρμεζάνα, τη βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω ελιές και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.