Υλικά (4 μερίδες)
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1,5 φλιτζ μπρόκολα
1/2 φλιτζ καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδεs σκόρδο
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά κορνφλάουρ
500 γρ γαρίδες ωμές
2 φλιτζ ζυμαρικό πεταλούδες
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1/4 κουταλάκι νιφάδες πιπεριού κοπανιστές
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι στην κατσαρόλα. Βάζουμε το μπρόκολο και το καρότο και μαγειρεύουμε περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν παραμένοντας τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ακόμη για 1 λεπτό. Ρίχνουμε κτυπώντας το ζωμό και το κορνφλάουρ στο μίγμα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.