Υλικά (8 μερίδες)
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές αλεύρι
1,5 φλιτζ. άπαχο γάλα
1/2 φλιτζ. ανάλατος ζωμός κοτόπουλου
1, 5 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
400 γρ. φετουτσίνια
350 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. μπρόκολα, καρότα και κουνουπίδια ανάμικτα στον ατμό
2/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κουταλιές αλεύρι
1,5 φλιτζ. άπαχο γάλα
1/2 φλιτζ. ανάλατος ζωμός κοτόπουλου
1, 5 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
400 γρ. φετουτσίνια
350 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. μπρόκολα, καρότα και κουνουπίδια ανάμικτα στον ατμό
2/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Βράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα, τον ζωμό κοτόπουλου και τον βασιλικό. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρρευστο και το διατηρούμε ζεστό.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φετουτσίνια και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζαμπόν, τα λαχανικά και τη σάλτσα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και σερβίρουμε.