Υλικά
1/2 κιλό φασόλια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγο μαϊντανό
ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λαδόξυδο ή λαδολέμονο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγο μαϊντανό
ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λαδόξυδο ή λαδολέμονο
Εκτέλεση
Βάζετε από το βράδυ τα φασόλια στο νερό. Την επομένη τα βράζετε σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε σε πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε στην πιατέλα λαδόξυδο ή λαδολέμονο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Σημ: Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε και τα φασόλια γίγαντες.