Μοσχάρι με φασολάκια
Αν τα φασολάκια είναι κίτρινα μου αρέσουν πολύ και τα τρώω ασταμάτητα. Αν είναι πράσινα, δεν με ενθουσιάζουν απόλυτα οπότε τα μαγειρεύω με κρέας. Οι προτιμήσεις μου λείπανε... έχει να «πέσει» πεινά... Αλλά ως που να «πέσει» ας τρώω καλά να πεθάνω χορτάτος. Μια υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή λοιπόν δίνω για φασολάκια με μοσχαρίσιο κρέας
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
1 κιλό φασολάκια πράσινα
4 ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι ή στον τρίφτη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
125 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρΡίγανη
ζάχαρη 1 πρέζα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κιλό φασολάκια πράσινα
4 ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι ή στον τρίφτη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
125 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρΡίγανη
ζάχαρη 1 πρέζα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας να μαλακώσει και κρατάμε 3 ποτήρια από τον ζωμό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδια και το σκόρδο και τα μαραίνουμε κι αυτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα φασολάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν με τα υγρά της τομάτας και αυτά που θα αποβάλουν τα φασολάκια. Μόλις πάνε να σωθούν τα υγρά ρίχνουμε τα καρυκεύματα το αλάτι και ζωμό κρέατος.Αφήνουμε να σιγοβράσει και μόλις μαλακώσουν τα φασολάκια, προσθέτουμε το μαϊντανό. Δεν ανακατεύουμε κυκλικά αλλά βάζουμε την κουτάλα ανάμεσα από τα φασολάκια και αναδεύουμε ελαφρώς. Μόλις το ζουμί δέσει με το λάδι αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα κι όταν κρυώσει θα μείνει με το λάδι του.