Φασόλια με κρέας 4 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Φασόλια με κρέας
Συνήθως στη χώρα μας τα φασόλια, που είναι και το εθνικό μας φαγητό, τα μαγειρεύουμε σκέτα. Σήμερα θα τα δοκιμάσουμε με κρέας. Είναι μια πολύ θρεπτική και νόστιμη συνταγή με κρέας χοιρινό ή αρνί που θα σας ενθουσιάσει.
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

1 κιλό κρέας χοιρινό ή αρνί
500 γρ. άσπρα φασόλια
1 κρεμμύδι
500 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
κόκκινο πιπέρι ή μια μικρή καυτερή πιπεριίτσα
1 κλωνάρι σέλινο
1 φύλλο δάφνης
λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ. Την επόμενη στραγγίζουμε τα φασόλια τα βάζουμε καθαρό νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σέλινο ψιλοκομμένο, την πιπερίτσα λίγο πιπέρι και λίγο λάδι και ετοιμάζουμε μια πηχτή φασολάδα. Στο μεταξύ αφαιρούμε το λίπος από το κρέας το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με λίγο νερό λάδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει.
Μεταφέρουμε σε βαθύ στρογγυλό ταψάκι τη φασολάδα και το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να φύγουν τα υγρά. Το σερβίρουμε μόλις κρυώσει.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες