Μαυρομάτικα φασολάκια σαλάτα
Αυτή την συνταγή την δοκίμασα σ΄ένα ταβερνάκι, ένα χειμώνα στην Ύδρα. Έχει γίνει η αγαπημένη μου στις σαλάτες με όσπρια. Δοκιμάστε την, θα σας αρέσει.
Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό φασολάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι μικρό μαϊντανό, λίγο άνηθο
2 καρότα τριμμένα
2 πιπεριές, πράσινη-κόκκινη, τριμμένες στον τρίφτη
λάδι, ξύδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι μικρό μαϊντανό, λίγο άνηθο
2 καρότα τριμμένα
2 πιπεριές, πράσινη-κόκκινη, τριμμένες στον τρίφτη
λάδι, ξύδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση
Βρέχουμε αποβραδίς τα φασολάκια. Τα βράζουμε γύρω στο μισάωρο ή ανάλογα. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα λαχανικά.Φτιάχνουμε την σος με το λαδόξυδο και τα καρυκεύματα. Περιχύνουμε τα φασολάκια μας και είναι έτοιμα.
Τρώγονται κρύα.