Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ. μακαρόνι ολικής αλέσεως
90 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
220 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένος
1/2 ποσότητα Μπεσαμέλ (σ. 210)
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
2 αυγά σφικτοβρασμένα κομμένα
3 κουταλάκια μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
φέτες λεμονιού και κλαδάκια μαϊντανού για γαρνίρισμα,
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνι και τα αναμιγνύουμε με 60 γρ τυρί.2. Λιώνουμε τον τόνο σε μια κατσαρόλα μαζί με την Μπεσαμέλ, το χυμό λεμονιού, τα κομμένα αυγά και τον μαϊντανό. Βάζουμε αλατοπίπερο. Τα αναμιγνύουμε προσεκτικά. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
3. Κατανέμουμε το μίγμα του τόνου σε 4 πυρίμαχα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω το μακαρόνι και το τυρί. Βάζουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω. Το ψήνουμε σε μέτριο γκριλ ώσπου να κοχλάσει. Το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με λεμόνι κομμένο σε τριγωνικές φέτες και με κλαράκια μαϊντανού.