Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, λίγο λάδι το αφήνουμε να κοχλάσει και μετά ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Δοκιμάζουμε στον τοίχο αν έβρασαν τα μακαρόνια αν κολλήσουν έβρασαν αν όχι ξαναδοκιμάζουμε. Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια, μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το τυρί μακαρονιών (τριμμένο) στο μείγμα και το αφήνουμε λίγο να λιώσει. Μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και το ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 170-180C.