Τόνος με ζυμαρικό και κόκκινα φασόλια 2 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Τόνος με ζυμαρικό και κόκκινα φασόλια
 
 

Υλικά (4-6)

125. γρ. τόνος από κονσέρβα, στραγγισμένος και κομματιασμένος
250 γρ. μικρό ζυμαρικό (βίδες, πεταλούδες, κοχυλάκι ή άλλο)
250 γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραφγγισμένα
250 γρ. μικρά μανιτάρια κομμένα στα 4
150 γρ. ελιές μαύρες από άλμη, χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένες
6 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές φρέσκα μυρωδικά ανάμικτα κομμένα ή μια κουταλιά ξερά
Για το ντρέσινγκ
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι λευκό
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό, μέχρι μόλις να μαλακώσει, το ξεπλένουμε και το φυλάμε σε κρύο νερό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
2. Αναμιγνύουμε καλά τα συστατικά του ντρέσινγκ και στραγγίζουμε το ζυμαρικό
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τα φασόλια, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
4. Χύνουμε το ντρέσινγκ στο μίγμα και ανακατεύουμε ώστε αυτό να καλυφτεί καλά. Παγώνουμε τη σαλάτα για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε
0 αστέρια από 2 επισκέπτες