Υλικά (4)
350 γρ. μακαρόνι ή πένες μικρές
180 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος
175 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
½ φλ. μανιτάρια φρέσκα ή μαρινάτα
6 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. μαϊντανός κομμένος
Για το ντρέσινγκ:
1 κ. σ. μουστάρδα με ήπια γεύση
2 κ. γ. ρίγανη ξηρή
2 κ. γ. θυμάρι ξηρό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
180 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος
175 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
½ φλ. μανιτάρια φρέσκα ή μαρινάτα
6 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. μαϊντανός κομμένος
Για το ντρέσινγκ:
1 κ. σ. μουστάρδα με ήπια γεύση
2 κ. γ. ρίγανη ξηρή
2 κ. γ. θυμάρι ξηρό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό2. Το βάζουμε μαζί με τις ελιές, τον τόνο και τον μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
3. Βάζουμε τα συστατικά του ντρέσινγκ σε ένα βάζο με βιδωτό κάλυμμα και τα κινούμε καλά.
4. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πρίν σερβίρουμε.