Μακαρονοσαλάτα ασιατική
Tο μόνο μαγειρεμένο συστατικό στο εύκολο και γρήγορο αυτό πιάτο είναι το ζυμαρικό.
Υλικά (4-6)
1/4 φλ. (60 ml) σόγια σος
2 κουταλιές (30 ml) ρυζόξυδο
1 κουταλιές (15 ml) σησαμέλαιο
2 κουταλάκι (10 ml) φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι (2 ml) μπούκοβο ή κατά τη γεύση
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
450 γρ. λιγκουίνια ή μαλλιά αγγέλου βρασμένα, ξεπλυμένα με κρύο νερό και στραγγισμένα
1 καρότο χοντροτριμμένο
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, τεμαχισμένα
6 ραπανάκια κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια (30 ml) σησαμόσποροι καβουρδισμένοι
2 κουταλιές (30 ml) ρυζόξυδο
1 κουταλιές (15 ml) σησαμέλαιο
2 κουταλάκι (10 ml) φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι (2 ml) μπούκοβο ή κατά τη γεύση
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
450 γρ. λιγκουίνια ή μαλλιά αγγέλου βρασμένα, ξεπλυμένα με κρύο νερό και στραγγισμένα
1 καρότο χοντροτριμμένο
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, τεμαχισμένα
6 ραπανάκια κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια (30 ml) σησαμόσποροι καβουρδισμένοι