Υλικά (8)
500 γρ. μακαρόνι γυριστό
500 γρ. κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
350 γρ. τόνος από κονσέρβα, σε νερό, στραγγισμένος και κομματιασμένος
½ φλ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένες
½ φλ. κρεμμύδια κομμένα
? φλ. μαϊντανός
2 κ. σ. ξίδι λευκό
? κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 κ. γ. αλάτι
1 φλ. τυρί έμενταλ τριμμένο
500 γρ. κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
350 γρ. τόνος από κονσέρβα, σε νερό, στραγγισμένος και κομματιασμένος
½ φλ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένες
½ φλ. κρεμμύδια κομμένα
? φλ. μαϊντανός
2 κ. σ. ξίδι λευκό
? κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 κ. γ. αλάτι
1 φλ. τυρί έμενταλ τριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ, αναμιγνύουμε τον τόνο, τα φασόλια, τα κρεμμύδια, τις ελιές και τον μαϊντανό σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μικρό μπολ χτυπούμε το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με το μίγμα των φασολιών, ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Παγώνουμε το φαγητό μέχρι να σερβίρουμε.