Πέννες με βασιλικό τοματάκια και ελιές αλμυρές 2 ψήφοι

Πέννες με βασιλικό τοματάκια και ελιές αλμυρές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. ζυμαρικό πέννες
8 τοματάκια
1/2 φλιτζ. ελιές μαύρες από σαλαμούρα
1 ματσάκι βασιλικός φρέσκος
3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο ξεφλουδισμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Τα λιώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο, για 3-4 δευτερόλεπτα.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Προσθέτουμε το μίγμα βασιλικού. Τα ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά στο θερμοθάλαμο. Κόβουμε τα τοματάκια κατά μήκος σε κομμάτια των 3 χιλιοστών.
3. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε τις τομάτες και τις ελιές μαζί σε μια χωριστή κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε τις τομάτες και τις ελιές με το μίγμα ζυμαρικού. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί τριμμένο.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες