Ταλιατέλες με πράσινες ελιές και μελιτζάνες
Το πιάτο αυτό πηγαίνει καλά με μια ζεστή σαλάτα βραστών ή ατμισμένων λαχανικών, 200 γρ το καθένα από τα εξής: μικρά καρότα, μπιζέλι, κίτρινη κολοκύθα, κολοκύθια και νιες πατάτες με ντρέσιγκ μίγμα από 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 2 κουτ. σούπας το καθένα φρεσκοκομμένο άνιθο και τσάϊβς, 1 κουτ. σούπας χυμός γλυκολέμονου, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν και 1/3 φλιτζ (80 γρ) ελαιόλαδου.
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ ταλιατέλλες ή φεττουτσίνια
1 φλιτζ (175 γρ) ελιές πράσινες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κσ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζ (125 ml) χυμός λεμονιού
2 κσ μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ (50 γρ) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ (175 γρ) ελιές πράσινες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κσ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζ (125 ml) χυμός λεμονιού
2 κσ μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ (50 γρ) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.2. Στο μεταξύ, κόβουμε τις ελιές σε φέτες και τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και παρμεζάνα.
Σημ. Για να διώξουμε τον πικρό χυμό, η μελιτζάνα πρέπει να κοπεί και να αλατιστεί και να παραμείνει για 30 λεπτά και μετά να ξεπλυθεί καλά πριν από τη χρήση.