Υλικά (4 μερίδες)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. πανσέτα ή μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά σκόρδο τεμαχισμένο
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
4 ψητές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές χοντροκομμένος βασιλικός
100 γρ. πανσέτα ή μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά σκόρδο τεμαχισμένο
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
4 ψητές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές χοντροκομμένος βασιλικός
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε μέχρι να γίνει τραγανή και σκούρα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ½ ως 1 λεπτό, μέχρι να ευωδιάσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες, τις νιφάδες τσίλι, το αλάτι salt και το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν και να γίνουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.