Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. λιγκουίνια
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
150 γρ. πανσέτα τεμαχισμένη
3 ασκαλώνια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
750 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα γδαρμένη
επί πλέον μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
150 γρ. πανσέτα τεμαχισμένη
3 ασκαλώνια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
750 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα γδαρμένη
επί πλέον μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.2. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε την πανσέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσίσει και να σκουρύνει, για 5 λεπτά περίπου. Τη βγάζουμε και τη βάζουμε στην άκρη. λεπτά
3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα ασκαλώνια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ½ λεπτό. πανσέτα
4. Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την πανσέτα και τις γαρίδες. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά. Οι γαρίδες πρέπει τώρα να έχουν ροδίσει και μαγειρευτεί. Προσοχή, δεν τις παραβράζουμε.
5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό and και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί.
6. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με το μίγμα από τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.
7. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αναμιγνύουμε καλά. Περιμένουμε για 3 λεπτά, μέχρι το ζυμαρικό να απορροφήσει όλο το υγρό.
8. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.