Σπαγγέτι με τόνο και πανσέτα
Το πιάτο αυτό παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον και έχει μεγάλη διατροφική αξία. Σερβίρεται με μια ανάμικτη πράσινη σαλάτα.
Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. σπαγγέτι
160 γρ. τόνος από κονσέρβα σε ελαιόλαδο τριμμένος
30 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
20 γρ. μανιτάρια πορσίνι μέσα σε χλιαρό νερό, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κύβος ζωμού βοδινού
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
160 γρ. τόνος από κονσέρβα σε ελαιόλαδο τριμμένος
30 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
20 γρ. μανιτάρια πορσίνι μέσα σε χλιαρό νερό, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κύβος ζωμού βοδινού
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ροδίζουμε το σκόρδο και την πανσέτα στο λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον 1/2 κύβο βοδινού, 1/2 φλιτζ. Νερό και το πιπέρι κατά τη γεύση. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε τον τόνο.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.