Τάρτες σοκολάτας με φραμπουάζ
Μια συνταγή για τάρτες με γκανάς σοκολάτας και φρούτα. Να ξέρετε ότι μόνο τα όξυνα φρούτα ταιριάζουν σε γεύση με τη σοκολάτα για καλοκαιρινές δροσερές συνταγές.
Υλικά
250 γρ αλεύρι
65 γρ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο σε κύβους
1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κλωναράκι βανίλια(Τα αρωματικά σποράκια του)
Για το άλειμμα:
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Για τη γκανάς σοκολάτας:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
3 κ.γ. μέλι
65 γρ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο σε κύβους
1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κλωναράκι βανίλια(Τα αρωματικά σποράκια του)
Για το άλειμμα:
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Για τη γκανάς σοκολάτας:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
3 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Την εκτέλεση της τάρτας την έδωσα απλώς εδώ δεν προσθέτουμε κακάο οπότε έχουμε 50 γρ. αλεύρι παραπάνω. Κάνουμε πάλι φύλλο, το παγώνουμε το απλώνουμε σε λαδωμένα φορμάκια για τάρτα χωρίς δόντια γύρω γύρω και τοποθετούμε λαδόκολλες με ρύζι. Αφού ψήσουμε τις τάρτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και την κρυώνουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε το εσωτερικό της κάθε τάρτας.Για τη γκανάς σοκολάτας:
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φουσκώσει την αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ριχνουμε και το μέλι. Με ένα ραβδομπλέντερ κάνουμε μια λεία γκανάς. Αφήνουμε να κρυώσει και αδειάζουμε στις τάρτες. Έπειτα στολίζουμε με φραμπουάζ και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη άχνη.
Μπορούμε να βάλουμε φράουλα αντί για φραμπουάζ.