Τάρτα σοκολάτας 1 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Τάρτα σοκολάτας
Μια πεντανόστιμη τάρτα για τους λάτρες της σοκολάτας με άρωμα λεμόνι και καρύδα. Η γέμιση είναι μια απλή γκανάς σοκολάτας που χρησιμοποιούμε για Γαλλικό προφιτερόλ, για να γλασάρουμε τούρτες, κοκ, εκλέρ και γίνεται λίγο σφιχτή στο ψυγείο.
 
 

Υλικά

200 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο σε κομμάτια
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 μεγάλο αυγό
1/2 κλωναράκι βανίλια( Τα αρωματικά σποράκια του)
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

Για τη γκανάς σοκολάτας:
200 γρ κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Για την τάρτα:
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το κακάο , την άχνη, και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και χτυπάμε με το εξάρτημα που λέγεται μπράτσο για 12-15 φορές μέχρι η ζύμη να έχει μορφή σαν ψίχουλα ψωμιού. Συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ ρίχνουμε το αυγό και αφού το απορροφήσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε μεμβράνη πάνω και κάτω, το ανοίγουμε φύλλο 1/2 εκατοστού και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30' να παγώσει. Μόλις σφίξει. αφαιρούμε από πάνω την μεμβράνη και το αναποδογυρίζουμε σε λαδωμένη ταρτιέρα. Αφαιρούμε και την δεύτερη μεμβράνη με προσοχή και εφαρμόζουμε το φύλλο στη φόρμα, να εφάπτεται ακριβώς. Βάζουμε μια λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με ρύζι μέχρι επάνω.
Ψήνουμε την τάρτα στους 200 βαθμούς για 15'. Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15' στους 180. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Λειώνουμε τα 125 γρ. κουβερτούρα και την κρυώνουμε . Βουτάμε ένα πινελάκι μέσα και αλείφουμε την τάρτα εσωτερικά για να δημιουργηθεί μόνωση και να μην πάρει υγρασία και μαλακώσει.

Για τη γκανάς:
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε 1' να μαλακώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι και με ένα μπλέντερ χεριού κάνουμε μια λεία ομοιόμορφη γκανάς. Την αφήνουμε να κρυώσει και την αδειάζουμε στην τάρτα. Θα σφίξει στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε από πάνω με ινδοκάρυδο και ξύσμα λεμονιού.
5 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες