Τάρτες, ταρτάκια 41 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Τάρτες, ταρτάκια
'Εδωσα ήδη μια συνταγή τάρτας αλλά καθαρά Αυστριακή. Η συνταγή που δίνω τώρα είναι η πεντανόστιμη τάρτα που τρώμε από το ζαχαροπλαστείο, με την κρεμά πατισερί, τη σαντιγύ και τα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού.
 
 

Υλικά

1/2 κιλό βούτυρο
1 κιλό αλεύρι
250 γρ. άχνη
2 αυγά
βανίλια
αμύγδαλο φιλέ
γλυκά κουταλιού διαφορά, ανάλογα την αρέσκεια σας

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια. Τέλος βάζουμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα αν το κάνουμε σε ζυμωτήριο ή στο χέρι και το ζυμώνουμε αργά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και την απλώνουμε μέσα στα φορμάικα, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα με λεπτή στρώση. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε, τα γεμίζουμε με κρεμά πατισερί και γύρω-γύρω βάζουμε με μια σακούλα με οδοντωτό κορνέ, σαντιγί. Προσθέτουμε επίσης γύρω-γύρω αμύγδαλο φιλέ. Πάνω στην τάρτα μας βάζουμε γλυκά κουταλιού της αρεσκείας μας.

Δεν δίνω συνταγή με φρέσκα φρούτα γιατί χρειάζονται ζελέ και δεν γίνεται με υλικά γνωστά οπότε θα δυσκολευτείτε.
2 αστέρια από 41 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες