Σφιχτοβρασμένα αυγά με πικάντικη σάλτσα 1 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Σφιχτοβρασμένα αυγά με πικάντικη σάλτσα
* Αν θέλουμε το πιάτο να γίνει ήπιο, βάζουμε 1 κουταλιά sambal olek και 1 κουταλιά γλυκοκαυτερή σος για spring rolls.
 
 

Υλικά

5 αυγά σφιχτοβρασμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένη
2 κουταλιές πάστα τσίλι ή sambal olek (ή και περισσότερο)*
2 κουταλιές κέτσαπ
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
λίγο νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα βρασμένα αυγά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (Προσοχή όταν τηγανίζουμε βραστά αυγά: Πιτσιλίζουν πολύ.) Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ευωδιάσει και να ροδίσει. Προσθέτουμε την πάστα τσίλι και το κέτσαπ. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και βαθμιαία προσθέτουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη κατά τη γεύση. Αφήνουμε το να βράσει για λίγο μέχρι τα υγρά της σάλτσας να μειωθούν.
3. Τεμαχίζουμε τα αυγά, τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε μια πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
4. Σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή χωριάτικο ψωμί.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες