Πικάντικα αυγά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια 2 ψήφοι

Πικάντικα αυγά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια
Η κλασσική συνταγή με μια "καυτερή" πινελιά για τους λάτρεις των καυτερών φαγητών!
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 αυγά
4 φέτες καπνιστός σολομός
1 ματσάκι σπαράγγια νωπά, κατεψυγμένα ή από κονσέρβα
κόκκινο μπρικ
2 κλαράκια άνηθο
βούτυρο, ξύδι
3 κουταλάκια πάπρικα καυτερή
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι και πιπέρι (λευκό και κόκκινο)


Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και τις ισιώνουμε για να έχουν το ίδιο μήκος. Κατόπι, με ένα μαχαίρι ξύνουμε τα κοτσάνια, Πλένουμε τα σπαράγγια και τα δένουμε κάνοντας ένα ματσάκι. Σε μια ψηλή και στενή κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό, κατόπιν τοποθετούμε τα σπαράγγια όρθια, με τις κορυφές να εξέχουν από το νερό. Τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε. Είναι έτοιμα όταν οι κορφές λυγίσουν.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε νερό, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ξύδι, αλάτι, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα βράζουμε για 2 λεπτά περίπου.
3. Λύνουμε τα σπαράγγια. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα σπαράγγια πασπαλίζοντάς τα με λευκό πιπέρι και την πάπρικα.
4. Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε 1 αυγό πάνω σε μια φέτα σολομό, ρίχνουμε λίγο μπρικ, κόκκινο πιπέρι, μοιράζουμε τα σπαράγγια στα πιάτα και γαρνίρουμε με άνηθο. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες