Υλικά (2-4 μερίδες)
2 κουτ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
4 φέτες λεπτές μοσχαρίσιο συκώτι
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
χυμό από μισό λεμόνι
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
4 φέτες λεπτές μοσχαρίσιο συκώτι
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λαδί και τηγανίζετε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και τα αφήνετε στην άκρη. Πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο. Αλατίζετε το αλεύρι και αλευρώνετε το συκώτι και το τηγανίζετε για 2 3 λεπτά το πολύ απ την κάθε πλευρά. Βγάζετε το συκώτι και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τους χυμούς και το μελί και σιγοβράζετε για 3 λεπτάκια. Σερβίρετε το συκώτι με τα κρεμμύδια και την σάλτσα και περιχύνετε με το λεμόνι.
|