Πατέ από συκώτι κότας 2 ψήφοι

Πατέ από συκώτι κότας
 
 

Υλικά


3 συκώτια κότας
3 κουταλιές κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο ανάλατο
1/3 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1/4 κουταλάκι θυμάρι
3/4 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο λιωμένο αλλά κρυωμένο
φιστίκια Αιγίνης άψητα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
ψωμάκια και κράκερ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τα τυχόν πράσινα στίγματα και τα κόβουμε σε τεμάχια το 1,5 εκ. περίπου. Τα σοτάρουμε με το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά (να είναι ακόμα ροζ στη μέση). Τα βάζουμε στο δοχείο του μπλέντερ.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κονιάκ και βράζουμε, μέχρι να μείνουν 4 κουταλιές περίπου. Το ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε στη μεγάλη ταχύτητα για αρκετά δευτερόλεπτα, ώστε το μίγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
3. Το βάζουμε σε περισσότερα μπολ ή σε καλά βάζα σερβιρίσματος σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη. Τα κρυώνουμε και το πλάθουμε σε μπάλα ή σε μακρόστενο σχήμα και τα ρολάρουμε στα φιστίκια. Σερβίρεται σε πιατέλα με γύρω-γύρω ψωμάκια, κράκερ κ.λ.π.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες