Στρείδια Ροκφέλερ 2 ψήφοι

Στρείδια Ροκφέλερ
 
 

Υλικά (2 μερίδες για πρώτο πιάτο ή 6 για ορεκτικό)

12 ολόφρεσκα στρείδια
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 μικρός μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες
2 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρ.)
1 κουταλάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 χούφτα φύλλα νεροκάρδαμου ψιλοκομμένα
μια τιναξιά Pernod ή ούζο
αλάτι και ταμπάσκο κατά τη γεύση
2 φέτες λευκό ψωμί μόνο η ψίχα
χοντρό μαγειρικό αλάτι
φέτες λεμονιού και κλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το νεροκάρδαμο και το Pernod. Βάζουμε αλάτι και ταμπάσκο.
2. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ψωμί και τα δουλεύουμε για 30 δευτερόλεπτα για να φτιάξουμε «πράσινα ψίχουλα» (το μίγμα αυτό μπορεί να μπει σε ένα μπολ με κάλυμμα και να παγώσει μέχρι 2 ημέρες πριν.)
4. Με ένα μαχαίρι στρειδιών, ανοίγουμε τα κελύφη και αφαιρούμε τα στρείδια με τους χυμούς τους σε ένα μπολ. Πετάμε τα επάνω κελύφη και καθαρίζουμε τρίβοντάς καλά και στεγνώνοντας τα κάτω κελύφη. Στραγγίζουμε τα στρείδια, φυλάγοντας τους χυμούς, και ελέγχουμε για τυχόν κομματάκια από τα κελύφη.
5. Προθερμαίνουμε το γκρίλ στο ανώτερο.
6. Σε ένα ταψί απλώνουμε μαγειρικό αλάτι και βάζουμε πάνω του τα κελύφη.
7. Τοποθετούμε από ένα στρείδι σε κάθε κέλυφος και από πάνω βάζουμε με το κουταλάκι από λίγο από τους χυμούς που φυλάξαμε.
8. Ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από το μίγμα με το ψωμί σκεπάζοντάς τα ταλείως.
9. Τέλος τα ψήνουμε στο γκριλ για 1-2 λεπτά περίπου ή μέχρι το επάνω στρώμα να κοχλάσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
10. Απλώνουμε τα στρείδια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με κλαράκια μαϊντανού και κομμάτια λεμονιού και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες