Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον 2 ψήφοι

Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον
 
 

Υλικά (4 μερίδες ως πρώτο πιάτο)


12 στρείδια μέτριου μεγέθους αχνισμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μπέικον
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο συν λίγο βούτυρο για τις ταλιατέλες
1 σκελίδα σκόρδο κοπανιστή
3 φρέσκα μανιτάρια μέτριου μεγέθους χοντροκομμένα
2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1 κουταλιά πράσινη πιπεριά κομμένη
2 μεγάλα αυγά στραπατσαρισμένα σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 g ταλιατέλες, βρασμένες, στραγγισμένες και ζεσταμένες με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα κομμάτια του μπέικον. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα στρείδια και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε μέχρι το μίγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά. Βράζουμε για περίπου 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αυγό με το λάδι και βράζουμε ώσπου το αυγό να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε πάνω στις ταλιατέλες.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες