Υλικά (4 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
12 στρείδια μέτριου μεγέθους αχνισμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μπέικον
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο συν λίγο βούτυρο για τις ταλιατέλες
1 σκελίδα σκόρδο κοπανιστή
3 φρέσκα μανιτάρια μέτριου μεγέθους χοντροκομμένα
2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1 κουταλιά πράσινη πιπεριά κομμένη
2 μεγάλα αυγά στραπατσαρισμένα σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 g ταλιατέλες, βρασμένες, στραγγισμένες και ζεσταμένες με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση