Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. φιδές ή ψιλά σπαγγέτι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκα μύδια με τα κελύφη τους καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
250 γρ. στρείδια
6 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκα μύδια με τα κελύφη τους καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
250 γρ. στρείδια
6 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το φιδέ, διατηρώντας τον ζεστό.2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι. Προσθέτουμε τα μύδια. Σκεπάζουμε και τηγανίζουμε για 4 περίπου λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια.
2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και τηγανίζουμε ώσπου να μαλακώσουν.
3. Στραγγίζουμε τα μύδια και προσθέτουμε το υγρό τους στα κρεμμυδάκια με το άσπρο κρασί. Βάζουμε αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο, ώσπου να μειωθεί ελαφρά.
4. Αφαιρούμε από τα περισσότερα μύδια τα κελύφη τους αφήνοντας μερικά για γαρνίρισμα. Στραγγίζουμε τα στρείδια. Προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια στο ζωμό που βράζει. Ρίχνουμε πάνω τους το μαϊντανό.
5. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.