Υλικά
800 γρ. χοιρινά σπεαρ ριμπς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σος ψαριού
1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά Γούστερσος
4 κουταλιές σος στριδιών
3 κουταλιές ξηρό σέρι
3 κουταλιές φυτικό λάδι
¼ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σος ψαριού
1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά Γούστερσος
4 κουταλιές σος στριδιών
3 κουταλιές ξηρό σέρι
3 κουταλιές φυτικό λάδι
¼ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την σος ψαριού, την σόγια σος, την Γούστερσος και το σέρι. Μαρινάρουμε για ½ ως 1 ώρα ανακατεύοντας που και που.2. Ζεσταίνουμε το γουόκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις κάψει μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα στο γουόκ. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας. Ανακατεύουμε που και που αφήνοντας το κρέας να γίνει τρυφερό.
3. Μόλις γίνει το κρέας, ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό. Τηγανίζουμε αναδεύοντας απαλά μέχρι το κρέας να χρυσίσει ελαφρά κατά το γούστο μας. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο της σάλτσας. Αφήνουμε την ρευστή σάλτσα να εξατμιστεί και να πήξει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αν χρειάζεται, για να μην κάψουμε το κρέας. Ρίχνουμε τη σος στρειδιών. Αναμιγνύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ή λιγότερο μέχρι η σος στρειδιών να ενσωματωθεί καλά στη σάλτσα και στο κρέας. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κρεμμυδάκια και τα αναμιγνύουμε με το κρέας.
4. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε θερμασμένη πιατέλα.
5. Σερβίρουμε με απλό βρασμένο ή τηγανητό ρύζι και πράσινα χορταρικά.