Σπαγγετίνι πόρτοφινο 1 ψήφοι

Σπαγγετίνι πόρτοφινο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


750 γρ. σπαγετίνι
4 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζ. λευκό κρασί
20 χτένια καθαρισμένα
4 φλιτζ. ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
24 μεγάλες γαρίδες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
φύλλα βασιλικού φρέσκα για γαρνίρισμα;

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Ζεσταίνουμε λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα χτένια και τις γαρίδες μέχρι αυτές να ασπρίσουν. Προσθέτουμε σκόρδο και κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διαφανή. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα, το μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε γαρνίροντας με το βασιλικό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες