Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. σπαγετίνι
3 κουταλιές ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά νερό
0,5-0,75 φλιτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος πολτός. Βαθμιαία προσθέτουμε κτυπώντας το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστο.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
3. Σερβίρουμε με φρέσκα λαχανικά, αν θέλουμε.