Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. σπαγετίνι ή ταλιατέλες
750 γρ. τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
ή ένα κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (κονκασέ)
1 κουταλιά τοματοπολτός
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα θυμάρι
250 γρ. τόνος κονσέρβας σε ελαιόλαδο τριμμένος
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βασιλικός ή μαϊντανός ξηρός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Ροδίζουμε το σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις τομάτες και τον τοματοπολτό, ανακατεύουμε, βάζουμε αλατοπίπερο και βράζουμε το μίγμα για 15-20 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το νερό της τομάτας. Προσθέτουμε τον τόνο και το λάδι του στη σάλτσα και βράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ανακατεύουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας βασιλικό και τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρουμε καυτό ή κρύο.