Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ σπαγετίνι ή φιδές
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι
500 γρ. ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
2 σκελίδεs σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά φρέσκος μαϊντανός κομμένος
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά άνηθο
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος ή 1 κουταλάκι ξηρός
300 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (από κύβο)
πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε, ώσπου οι γαρίδες μόλις να ροδίσουν.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το άνηθο και το ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί καλά.
4. Ρίχνουμε το μίγμα από τις γαρίδες πάνω στα capellini και ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι να καλυφθεί το ζυμαρικό. Βάζουμε πιπέρι κατά τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως.