Υλικά (4 μερίδες)
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους των 12 χιλ.
περίπου 9 φλιτζάνια κύβοι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σέλερι κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κρασί Cabernet Sauvignon
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα
1 φλιτζάνι φασόλια λευκά βρασμένα ή από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
500 γρ. σπαγγετίνι
250 ml πικάντικη σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ελιές καλαματιανές ώριμες ξεσποριασμένες και κομμένες στα τέσσερα
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσματα από τυρί παρμεζάνα για γαρνίρισμα
περίπου 9 φλιτζάνια κύβοι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σέλερι κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κρασί Cabernet Sauvignon
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα
1 φλιτζάνι φασόλια λευκά βρασμένα ή από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
500 γρ. σπαγγετίνι
250 ml πικάντικη σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ελιές καλαματιανές ώριμες ξεσποριασμένες και κομμένες στα τέσσερα
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσματα από τυρί παρμεζάνα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τη μελιτζάνα με 1 κουταλάκι αλάτι, τη βάζουμε σε ένα τρυπητό και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Την ξεπλένουμε με νερό και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη αντικολλητική χύτρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σέλερι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, το νερό, τις ντομάτες, τα φασόλια και τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 3 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με το μίγμα της μελιτζάνας.
4. Απλώνουμε το ζυμαρικό ομοιόμορφα σε ένα ρηχό σκεύος αλειμμένο με λάδι, ψήνουμε στους 160οC για 15-20 λεπτά ή μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές και το μαϊντανό. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικη ξυσμένη παρμεζάνα.